SAMK:in kirjasto kasiluokkalaisen näkökulmasta

Tässä tekstissä kerron kokemuksestani tetissä olemisesta SAMK:in kirjastossa viiden päivän aikana.

Hain SAMK:iin tettiin, koska olin käynyt täällä aikaisemmin isäni mukana ja ajattelin, että olisi helppo työskennellä tutun ihmisen lähellä.

Ensimmäisenä aamuna oli jännittynyt ja jopa vähän pelokas siitä miten ensimmäinen päivä menisi. Saavuin kirjastolle ja kävimme kiertämässä koulun tiloja, sekä tapasin henkilökuntaa. Kaikki olivat auttavaisia ja koulun tilat olivat tilavia ja siistejä.

Ensimmäinen asia mikä minulle opetettiin, oli miten palauttaa lainattuja kirjoja ja viedä niistä varattuja kirjoja paikalleen. Olen saanut tehdä tätä työtä aina välillä, kun olemme tyhjentäneet palautuslaatikot kahden uloskäynnin ja palvelutiskin vieressä. Kun veimme palautettuja kirjoja paikoilleen, minulle opetettiin, miten kirjat on järjestelty ja sain tarkemman kuvan siitä, miten kirjasto toimii.

Sain myös oppia enemmän tiedonhausta ja tutustuin uusiin sivustoihin ja uusiin hakumenetelmiin. Sain tietää, miten hakulähteitä merkitään ja mistä tietoa kannattaa hakea ja sain nähdä, miten kirjoja tilataan koululle. Huomasin miten paljon apua SAMK:in opiskelijoille annetaan ja olen iloinen, että kaikki saavat apua, kun sitä tarvitaan.

Kirjastossa valikoima on erittäin laaja, niin kurssikirjoissa kuin muissakin. Kirjaston tilat ovat siistit ja mukavat. Kirjasto on täynnä sohvia, pöytiä ja tuoleja, johon voi istahtaa ja alakerrasta löytyy jopa kaksi riippumattoa. Lempipaikkani kirjastossa oli tämä hämärä nurkkaus riippumatoilla ja vihreät sohvat ylemmällä kerroksella.

Päiviini kuului työtä ja työhön tutustumista, mutta mikään ei ollut tylsää ja päiväni kuluivat nopeasti. Tehtävistä kivoin oli kirjojen hyllyttäminen, joka ei tullut tylsäksi, kun voi jutella pirteälle henkilökunnalle.

Tämä viikko on ollut kivoin koko kouluvuodestani ja olen onnellinen, että SAMK ottaa tettiläisiä ja olen erittäin kiitollinen, että olen saanut olla tetissä täällä. Henkilökunta on ollut erittäin ystävällistä ja ilomielistä mikä on mahtavaa, varsinkin kun olen ensimmäistä kertaa työharjoittelussa. Olen kokenut, että SAMK:in kirjasto on iloinen työ- ja opiskelupaikka.

– Minttu


Posted

in

by

Tags: