Matkalla tulevaisuuteen ITK-messuilla

Interaktiivinen tekniikka koulutuksessa -konferenssi järjestettiin 20.–22.3. jo 29. kertaa ja Aulangolle järven rantaan jo 1930-luvulla rakennettu funkkishotelli sokkeloisine laajennusosineen suorastaan kuhisi osallistujia. Kaltaiselleni ensikertalaiselle kulkeminen hotellin käytävillä tuntui seikkailulta: jokaisesta syvennyksestä ja nurkan takaa tuntui löytyvän yhä uusia ja uusia kiinnostavia ständejä ja postereita.

Konferenssissa pidettiin useita inspiroivia esityksiä esimerkiksi muissa kotimaisissa ammattikorkeakouluissa meneillään oleviin digiprojekteihin liittyen. Näistä mieleenpainuvin olivat Antti Haasen ja Minttu Merivirran esitys SometaDuuniin – MOOCista apua uravalmennukseen! ja Karelia-ammattikorkeakoulun lehtoreiden Olli Hatakan ja Mikko Hyttisen esitys Hologrammiteknologian mahdollisuuksista opetuskäytössä.

Antti Haase ja Minttu Merivirta

Siinä missä hologrammiteknologian hyödyntäminen opetuksessa tuntuu olevan vielä kaukaisessa tulevaisuudessa, tarjoavat SometaDuuniin verkko-opinnot tämän päivän opiskelijalle käyttökelpoisia työvälineitä oman ammatillisen imagon luomiseen strategisen markkinoinnin ja henkilöbrändäyksen tekniikoita käyttäen.

Konferenssin näytteilleasettajilla oli tarjolla kiinnostavia laitteita puhelimeen kiinnitettävästä mikroskoopista 3D-tulostimiin ja robotteihin. Meillä SAMKin kirjastossa voisi olla käyttöä esimerkiksi Lohjalaisen JTM Automaatio OY:n Laptop-kioskista, joka mahdollistaisi läppäreiden tai tablettien lainaamisen ja lataamisen automatisoidusti.

Kaiken kaikkiaan ITK-konferenssi oli todella mielenkiintoinen tapahtuma, jossa pääsi laajasti haistelemaan Suomen koulutuskentän uusia tuulia.