Kädet savessa

Sormet savessa Escape roomiin

Kirjastossamme järjestetään perinteisesti pari kertaa vuodessa kirjastolaisten tiimille yhteisiä koulutustilaisuuksia, kutsumme näitä tiimipäiviä keskenämme KesäKouluiksi ja JouluKouluiksi. Tilaisuudet ovat aina olleet kullan arvoisia ja hyödyllisiä, suunnitellaan ja opitaan uusia asioita, ollaan yhdessä ja jaetaan tietoa. Yhteistä aikaa, milloin neljällä paikkakunnalla toimivan kirjaston koko henkilökunta on koolla, on hyvin harvoin tarjolla. Kiireisen syyslukukauden vastapainoksi halusimme JouluKoulussa tehdä jotain aivan uutta ja erikoista. Toivomus päivältä oli olla ja tehdä jotain yhdessä, ainoana kriteerinä oli se, että ei kalvoja eikä koneita. Tästä se ajatus sitten lähti.

Päivä alkoi tunnelmallisessa savipaja Savisiivessa. Tehtävänä oli saada aamupäivän aikana aikaiseksi savesta joko tonttu tai enkeli. Hyvässä opastuksessa ja ohjauksessa luovuus pääsi valloilleen ja syntyi monta hienoa yksilöä. Saviset sormet pestyämme suuntasimme syömään, missä kirjastopäällikkö yllätti Susannan onnitellen 20-vuotisesta työurasta.

Savienkeleitä

Ruokailun jälkeen siirryimme Tiedepuiston kellariin, minne SAMKin opiskelijat ovat taidokkaasti rakentaneet Escape Roomin.

selfie

Escape room eli pakohuone on uusi trendi maailmalla, tarjoten ryhmille jännittävän yhdessä koettavan elämyksen. Ryhmien on yhdessä ratkottava tunnissa ulospääsy huoneesta vihjeitä etsien ja löytäen. Ja uusia elämyksiähän olimme yhdessä hakemassa. Meidän tiimimme ei määrätyssä ajassa huoneesta reittiään ulos löytänyt, vaikka hienosti kyllä paineen alla yhdessä toimimmekin. Kokemus oli kaikin puolin jännittävä, kiehtova ja yllätyksellinen.

Pakohuone-pelissä on aina jokin teema ja tarina. Jätetään SAMKin pakohuoneen tarina salaisuudeksi ja muille ratkaistavaksi. Suosittelemme lämpimästi kaikille samkilaisille Tyky-päivän ohjelmaksi Escape roomia, tämä jos mikä on Team buildingiä parhaimmillaan.

Päivän aikana koettiin yhdessä monta onnistumisen iloa, jokaisen kotona on enkeli tai tonttu muistuttamassa kivasta päivästä. Päivän antia on mukava muistella vielä jälkikäteenkin.

Pakohuone, hyvä ruoka ja sormet savessa- voiko tämän toiminnallisemmin JouluKoulua viettää?

Enkeleitä


Posted

in

by